Szabadon álló csaptelepek elegáns fürdőkádak mellé

Ma már nem furcsa, ha valaki a fürdőszobáját is aprólékosan meg szeretné tervezni és olyan sok energiát öl a kialakításába, mint más helyiség berendezésére. Szerencsére napjainkban már a fürdőszobai szaniterek esetén is igen széles választékból meríthetünk, így nem kell a hagyományokhoz ragaszkodnunk, bátran merjünk álmodozni!

A térben álló kádak fénykora

Pár éve megjelentek a szabadon álló kádak, amelyek most már igazi fénykorukat élik és számos fürdőszoba impozáns ékévé váltak. A Gemini-Duo webáruház padlón álló csaptelepeinek kínálatában tudunk ezekhez a csodálatos kádakhoz megfelelő kiegészítőt vásárolni, így egy füst alatt mindent beszerezhetünk egy helyen, ha még nincs ilyen kádunk.

Míg korábban talán csak filmekben láthattunk ilyen kádakat, addig mára valósággá vált ez az álmunk is, beszerezhetőek ezek az egyedi formatervezésű szaniterek, de nem mindegy, hogy kinek és milyen fürdőbe építjük be! Sajnos nem való minden fürdőszobába.

Az alaprajz és a stílus a döntő

Az elsődleges szempont, hogy kellően nagy és tágas-e a fürdő, jól néz-e ki benne egy, a helyiség közepén elhelyezkedő kád. Ha igen, akkor tényleg jöhet a padlón álló csaptelep kiválasztása is. Ha kisebb a fürdő területe, akkor más megoldások is szóba jöhetnek, nem kell egyből lemondani erről az impozáns, újfajta kádtípusról.

Vannak, akik a szabadon álló kádat is kicsit közel a falhoz szeretnék felállítani, függetlenül a fürdő méretétől, de a kisebb alaprajzú helyiségben is jó megoldás lehet. Az ő számukra kisebb álló csaptelepek javasoltak kiegészítésre, vagy ha teljesen a falhoz kerül a kád, megoldható a hagyományos fali csaptelep beszerelése is. A falhoz állított, térben álló kád külső oldala általában az íves, ovális kidolgozottságú.

A csaptelep és a kád összhangja

A szabadon álló csaptelepek stílusban és színben egészítik ki a dizájnos kádakat, így alkotva teljes harmóniát a fürdőszobában. Már nemcsak a tradicionális ezüstszürke színben érhetők el, hanem gyönyörű matt fekete vagy króm, réz színekben is, ezáltal is idézve a vintage, a provence-i vagy a mediterrán hangulatot.

Formájukat tekintve választhatunk az ívelt vagy a szögletes, robusztusabb csapok között. Ha a kád teljesen a helyiség központjában helyezkedik el, és ovális, csepp vagy kör alakú, akkor mindenképpen az ívelt formatervezés illik hozzá. A szögletes vagy aszimmetrikus kádak esetében a szögletes csaptelep lehet jó választás.

Bármelyik mellett tesszük is le a voksot, biztosak lehetünk benne, hogy sokkal komfortosabb lesz a tisztálkodásunk, mivel nem fog a kezünk ügyében ágaskodni egy belógó csaptelep. A lefolyó is rendkívül kényelmes kialakítású, mivel a kád közepén helyezkedik el, így lehetővé téve akár párok együttes fürdőzését is.

Mivel a szabadon álló kádak egy újfajta megközelítése a fürdőszobáknak, ezért rendkívül precíz tervezést és kivitelezést igényelnek. Minden a padlón halad keresztül, így fontos a szakemberi jelenlét és az előzetes feltérképezés, hogy megvalósítható-e műszakilag is ez a forma.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)