Néhány tipp, hogyan válassz falitükröt otthonodba

Kevesen gondolják úgy, hogy a falitükör funkcionalitásán túl dekorációs és egyéb lehetőségeket is rejt magában. Pedig a méretében, formájában eltérő modellek különböző elhelyezésével nemcsak díszíthetjük otthonunkat, hanem a térérzetet is formálhatjuk segítségükkel.

A legtöbben a falitükör beszerzésekor arra fókuszálnak, hogy kitöltsék a helyiségben lévő űrt, ehhez keresnek megfelelő méretű kiegészítőt. A különböző helyiségekben eltérő stílusú, formájú és méretű tükrökkel azonban sokkal többet tudunk ennél elérni.

A mömaxnál számos falitükör megtalálható, így a lakberendezés könnyebbé válik. Akár a fürdőbe szeretnénk függeszteni egy nagy méretű darabot, vagy a nappali dekorációjának kiegészítéséhez keresünk különlegességet, a lehetőségeink korlátlanok. A megfelelő falitükör kiválasztása előtt azonban gondoljunk át néhány fontos szempontot.

Visszatükröződés

A falitükör a helyiség fókuszpontja lehet. Használati eszközként bárhová elhelyezhetjük, azonban dekorációként ügyeljünk arra, hogy kiemelt helyet kapjon. Vizuálisan vonzóvá teheti a lakás egy részét, amennyiben méretében, stílusában megtaláljuk a megfelelőt. A tükör funkcióját is jól kihasználhatjuk a térérzet növelésére. A visszatükröződő fény ugyanis sok lehetőséget kínál számunkra.

Egy sötét, szűk helyiség megvilágítását tudjuk még erőteljesebbé tenni, ha olyan helyre függesztjük a falitükröt, ahonnan a lámpa vagy a természetes fény visszatükröződik. Mindezek mellett érdemes figyelembe venni a kiegészítő formáját is, hiszen a vízszintes forma szélesíti, míg a függőleges a szoba magasságát növeli vizuálisan.

Stílusok

A megfelelő stílus megválasztása mindig a meglévő berendezési tárgyak, a falak színei és mintázata alapján történjen. A klasszikus szobabelsőkben jól mutatnak a fa vagy fekete fém kerettel készült modellek, míg a régi típusú, koloniál bútorok között inkább a cirádás, nagy keretes, robusztus formák lesznek elfogadottak.

Modern otthonok kiegészítőjének kiválasztásánál bátran szabadon engedheted a fantáziád. Egy dizájner falitükör különleges alakjával vagy egyedi díszítésével valóban kiemelkedő darabja lesz a lakásnak. Divatos napjainkban a natúr színek és anyagok használata, így elterjedt a rusztikus faágakkal, náddal körülvett tükrök használata is.

Formák fontossága

Általában a klasszikus kerek vagy téglalap forma az elterjedt, elsősorban az előszoba, fürdőszoba kiegészítőiként. Jóval szabadabb formaválasztást enged meg a nappaliban vagy a hálóban elhelyezett tükör, hiszen itt találkozhatunk rombusz formával vagy több darabból összeálló tükrökkel is.

Érdekes hatást keltenek a szabályos formára vágott darabokból kialakuló egyedi mintázatok is, melyek nagyobb falfelületen érik el a legintenzívebb hatást. Akárhogy is döntesz, mindig kövesd a saját stílusod, és a falitükör elhelyezéséhez igazodva tartsd szem előtt a funkcionalitást és a dizájnt is.

Hirdetés (X)