Művészi babafotók – Tippek és tanácsok a babák fotózásához

Lenyűgöznek a mások által készített babafotók a közösségi média oldalakon? Nem tudod, hogyan csinálják? Akárhogy próbálkozol, a képek elmosódnak, nem igazi a beállítás és a fókusz? Az igazság az, hogy nem kell profi fotósnak lenned ahhoz, hogy professzionális képeket készíthess.

Cikkünkben most néhány gyakorlati tanáccsal látunk el, hogy te magad is fotósokat megszégyenítő módon kattintgathass.

Mivel készülnek jó képek és hogyan használhatjuk fel őket?

A babafotók mesébe illő képek, különösen akkor, ha egyedi módon dolgozzuk fel őket, hiszen nincs is szebb annál, mint amikor tele a lakás fala nagy kék vagy éppen barna szemekkel. Ebben a segítségünkre lehetnek a Vászonkép Szalon különleges vászonképei is.

De mielőtt bármit is rendelnénk, térjünk vissza a kezdetekhez! Hogyan tudunk bájos, profi képeket készíteni? A legtöbb ember szerint csak profi gépekkel lehet szuper végeredményt elérni, ez azonban nem így van. Mindegy mivel fotózunk, egy okostelefon is bőven megteszi, inkább az a fontos, hogy mindig legyen kéznél, mert bármikor produkálhatja magát a kisbabánk.

Fontos az is, hogy élete minden szakaszában örökítsük meg a legszebb pillanatokat, néha a leghétköznapibb események alatt készülnek a legjobb képek. Ne a tökéletes pillanatra várjunk, folyamatosan fotózzunk! A hangsúly az életképeken van! Akkor kattintsunk, amikor azt csinálja a kicsi, amit valóban szeret.

Mire figyeljünk a fotózás során?

Elsősorban a stúdiófényekre. Ehhez sem kell menő stúdiófelszerelés, ettől függetlenül a fényviszonyok sokat nyomnak a latban. Készítsünk minél több fotót nappali fényben, de kerüljük a harsány napsütést! A szabadban kreált helyzetek mindig jobban mutatnak a fotókon is, ám arra figyeljünk, hogy véletlenül se hozzuk kényelmetlen helyzetbe a kicsit!

Szerepeljünk minél több fotón a babával, és a tesót se hagyjuk ki a jóból! Emellett érdemes közeli fókusszal, részletesen bemutatni a kicsi orrát, száját, arcát, ezektől a képektől tényleg elolvadunk majd.

Amikor valóban érdekes a beállítás

A legjobb, ha egyszerű hátteret választunk. Az egyszerű, fehér, szürke vagy bézs háttér a legjobb, mivel ezek mindenféle színnel jól összhangba hozhatók. Választhatunk ugyanakkor más pasztell árnyalatot is, de ilyenkor jól gondoljuk meg, hogy milyen színű ruhát adunk a csöppségre.

Bátran kísérletezhetünk fekete-fehér fotókkal is, illetve a mozgókép rögzítése szintén jó ötlet. Legyünk kreatívak és használjunk különféle effekteket is, mind a PC-re, mind a mobilra letölthető programok tárháza színes.

Nem kell más, csak egy kis odafigyelés, és otthon is csodálatos fotók születhetnek a babákról, ami nem kerül egy vagyonba, arról nem is beszélve, hogy sokkal komfortosabban érezhetjük magunkat mi és a baba is.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)