Modern módszer a rendellenes hajhullás kezelésére

Fésülködés és hajmosás közben néhány hajszálunk kihullik, mely a természetes folyamat, körforgás része. Azonban, ha az átlagosnál többet látunk a hajkefében vagy a csapban, érdemes ennek utánajárni. Az ok lehet egyszerű fáradtság vagy vitaminhiány, de súlyosabb betegség is állhat a hajhullás mögött.

A legtöbb esetben a hulló, töredezett vagy fénytelen haj regenerálására lehetőséget nyújt az Aesthetica Orvosi Központ lézeres kezelése, mely innovatív és egyedülálló szolgáltatás hazánkban. Az eljárás biztosítja, hogy ismét csodás, dús hajkoronával éld mindennapjaidat. A hajhullást kiváltó okot azért érdemes tisztázni, éppen ezért cikkünkben arra is kitérünk, mi válthatja ki a nagyobb mennyiségű hajvesztést!

Mikor mondhatjuk, hogy rendellenes a hajhullás?

A rendellenes mennyiségű hajhullás hátterében számtalan ok állhat. Elképzelhető, hogy a napi szinten ránk zúduló stresszt miatt kifáradt szervezetünk jelzi, hogy pihenésre van szüksége. Előfordulhat, hogy hormonális problémák vagy a változókor tünete. Esetleg egy korábbi betegség utóhatása is állhat a háttérben. Vannak, akiknek a vitamin és ásványi anyag hiányát jelzi így a szervezet, de lehet, hogy a hibás hajápolási szokások okozzák a hajhullást.

A napi 60-100 szál haj elvesztése még normálisnak mondható, miután a hajszálak élettartama is véges. A három fázisból álló növekedés utolsó része a telogén szakasz, amikor a hajhagymák már nem táplálják a hajszálat. Ez kb. három hónapos időszak, mely végén az új hajszál kitolja a helyéről a régit. Ha a normálisnál nagyobb mértékű hajvesztést tapasztalunk, vegyük a bátorságot és forduljunk szakemberhez!

Hajgyógyászati konzultáció

A hajhullás kezelésének első lépcsőjeként hajgyógyászati konzultáción való részvétel javasolt. A speciális szakember először megvizsgálja a hajszálak állapotát, fejbőrünket, és beazonosítja, hogy milyen növekedési szakaszban vannak hajszálaink. Ezt követően a haj hossza és struktúrája, hajhagymák tápanyagellátása kerül górcső alá. A hajat érő külső hatások, mint például a hajfestés, dauer, hajvasalás vizsgálata is ekkor történik.

Az adatok alapján kiértékeli a szakember a haj állapotát, és javaslatot tesz a további kezelésre. A megfelelő hajápolási rutin felállítása fontos lépés, melyben táplálékkiegészítők kerülnek meghatározásra, így pótolva a haj számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. A laboratóriumi vizsgálattal az okok kiderítésére tesznek lépéseket, végül pedig a teljes kép alapján a kezelési terv összeáll.

A lézeres hajstimulációról

A 6-10 alkalmas kezeléssorozat hatására ismét dús hajkoronánk lehet. Az egyes beavatkozások között általában 3-6 hét telik el, mely idő alatt a hajszálak regenerálódnak. A lézeres stimuláció a hajhagymákat tápláló erekre hat, így javítva azok oxigén- és tápanyagellátását.

Már három kezelés után látványos eredményeket érhetünk el. Tartós hatás úgy érhető el, hogy a hajhullást kiváltó okot is kezelik, így újra dús és fényes frizuránk lehet.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)