Mire használják a húsiparban a bordakihúzót?

Nem mindennap és nem minden szakmában találkozunk olyan kifejezésekkel, mint amilyen a bordakihúzó is. Pedig a hentes és böllér szakmában ez egy olyan eszköz, amely nélkül megáll az élet, amely a legfontosabb részfolyamatok elvégzésében segédkezik.

A következő cikkben tehát a bordakihúzó szerepéről, használatáról és a minőségi termékek kiválasztásáról lesz szó. Tarts velünk, hogy minél jobban megismerkedhess a szakma különleges termékeivel!

Mi lapul egy hentes és egy böllér eszköztárában?

Mindkét szakma képviselői igyekeznek maximálisan helytállni ezen a területen, s lássuk be, a két munka nem is különbözik annyira sokban egymástól. Ez az a munka, amelynek elvégzése alatt mindig körültekintően kell eljárni, hiszen elég egy rossz mozdulat, és máris megtörtént a baj.

A Kések Ollók Webáruház bordakihúzó termékei olyan sajátos teendők során is a segítségünkre lesznek, amelyeket nem mindegy, hogy mivel végzünk el. De egyéb praktikus darabokra is bukkanhatunk a kínálatban.

A legfontosabb tényező egy hentes vagy böllér eszköztárának megtervezésekor, hogy a termékek megfeleljenek a biztonsági és higiéniai szempontoknak, ugyanakkor olyan minőségben álljanak az alkalmazottak rendelkezésére, amelynek köszönhetően pontosan és gyorsan haladhatnak.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy minden egyes munkafolyamathoz másféle produktum passzol, tehát szem előtt kell tartani a funkcionalitás elvét.

Mire való a bordakihúzó?

A bordakihúzó penge lényegében a csontok eltávolítását segíti. Ez a feladat elsőre nem tűnik bonyolultnak, hiszen sokan azt állítják, hogy a karaj kicsontozásához elég egy jó kés. De ez tényleg így lenne? Kötve hiszem! A nagyüzemi csontozás nem ilyen módon történik. Az aprólékos mozdulatok ugyanis hosszú távon túlterhelik az ízületeket, és ez a munka végeredményén is jól látható lesz.

A bordakihúzó többféle méretben is beszerezhető. A 14, 16, 18 vagy 20 mm-es, rozsdamentes acélpengével rendelkező eszközöket előszeretettel vetik be a húsiparban dolgozó emberek. Ugyanakkor nem csupán a nagyüzemi munkálatok, hanem a háztáji disznóvágások alatt szintén jól jöhetnek.

Milyen a minőségi termék?

A minőségi termék használatának számos pozitív hozadéka van, hiszen ez segít abban, hogy megfelelő mennyiségű hús maradjon a csontokon. A Dick márka darabjai a minőségi produktum mintaképeként jelennek meg előttünk. Nemcsak a HACCP követelményeinek felelnek meg, de minőségi anyagból is készülnek, ezáltal nagy segítséget jelentenek a hétköznapok alatt.

Miért is olyan fontos ez? A húsipari létesítményekben az egyes folyamatok egymásra épülnek, vagyis rendkívül lényeges, hogy minden a megfelelő módon és ütemben történjen a munkavégzés. Úgy gondoljuk, hogy ebben sokat segítenek a hentes és böllér szerszámok.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)