Milyen papír kéztörlők vannak, és melyiket válasszuk?

A papír kéztörlők gyorsan és egyszerűen használhatóak, ezért is nagyon kedveltek. Ráadásul ma már a hozzájuk tartozó adagolók designja is egyre jobb, így akár fel is dobhatják az összképet. Nézzük meg, hogy milyen típusok közül lehet dönteni, és hogy melyik mellett voksoljunk!

Többféle papír kéztörlő van a piacon

Óriási választék van az egyes típusokból a piacon. És itt nemcsak a rétegek számára kell gondolni vagy az alapanyagokra, hanem például arra is, hogy hajtogatott vagy tekercses változat is létezik. Ráadásul előbbiből is többféle altípus közül választhatunk. Hogy melyek ezek, azt is megnézzük az alábbiakban!

Hajtogatott papír kéztörlő típusok

Elég, ha csak megnézzük az Alpha-Dent-Higiénia Kft. hajtogatott papír kéztörlőit, láthatjuk a különböző kiviteleket. Ezek a hajtás módja miatt különböznek egymástól. Ezek között is vannak sűrűbben használtak, valamint kevésbé népszerűek is.

A két legelterjedtebb hajtási mód a “V”, valamint a “Z” típusok. Előbbi esetén félbehajtásról beszélhetünk, míg utóbbinál három részre hajtják a kéztörlőket. A vékonyabb adagolókba a “Z” fog kelleni, mert ezt keskenyebbre lehet hajtani, így belefér ebbe a fajtába.

Nézzük a további paramétereket is! Ezekből a kedvelt fajtákból elérhető az egyszerűbb egy-, illetve a puhább kétrétegű változat is. Ha az alapanyagukat nézzük, akkor pedig a hagyományos 100% cellulózból készült mellett már kaphatóak környezetkímélőbb, akár teljesen újrahasznosított változatok is.

A két legelterjedtebb, legkedveltebb típus mellett vannak kevésbé keresettek is, mint a “C”, “M” és a “W” hajtogatású. A “C” elég elavultnak minősül, mivel nincsenek egymásba hajtva a lapok, ami azzal jár, hogy nem olyan könnyű kivenni őket az adagolóból. Ez pedig egyenes út a pazarlás felé, mivel egyszerre így több kéztörlőt fognak kivenni. Az “M” és a “W” hajtás esetén nagyobb lapméret van, mely drágább töltőanyagot jelent, ezért sem népszerű annyira.

Tekercses papír kéztörlő típusok

Ezek esetén is vannak altípusok, itt a mag esetén láthatók eltérések. Léteznek belső maggal ellátott és anélkül gyártott tekercsek is. Utóbbi esetén azonos méretű helyen több kéztörlő papír fér el, mivel a belső mag helyén is lehet belőle.

A méreteiket tekintve két elterjedt típus létezik: a 14 cm-es és a 19 cm-es. Ezek jellemzően tépőfoggal ellátott adagolókba kerülnek, de ezenkívül van még a szűkített nyíláson keresztüli adagolás a perforáció mentén történő letépéssel.

A tépőfogas megoldást jellemzően olyan helyeken alkalmazzák, ahol nagyobb mennyiségű papírra is szükség lehet. Ilyen például a konyha vagy a műhely. A laponkénti adagolást pedig főleg mosdókba ajánlják, hogy tudják csökkenteni a pazarlást!

Ezek esetén is vannak 100% cellulózból, valamint akár teljesen újrahasznosított alapanyagból készült termékek is. Emellett pedig itt is találkozhatunk a klasszikus 1 vagy 2 réteggel.

Készítsünk számításokat, majd vásároljuk meg azt, amelyik típus a legjobban megéri, és a számunkra a legjobban megfelel.

Hirdetés (X)