Milyen eszközöket, szerszámokat érdemes bekészíteni az autóba ősszel?

Most, hogy itt az ősz, már biztos mindenki kivette az autóból a napellenzőt és a nyári holmikat, és elkezdett azon gondolkodni, hogy mire lesz szüksége az őszi/téli közlekedéshez.

Ősszel már nem az átforrósodott kormány lesz a legnagyobb gondunk, hanem például a reggeli pára vagy a fagyott szélvédő, tehát érdemes bekészíteni azokat az eszközöket és szerszámokat, melyek a hidegebb időben lehetnek a segítségünkre. Persze érdekes kérdés, hogy mi mindenre lehet szükségünk ilyekor.

Egy-két eszköz mindenkinek kapásból eszébe jut, mint a jégkaparó, vagy a jégoldó, de számos hasznos dolog pedig kimarad. Most összeszedtük azokat a szerszámokat és eszközöket, melyeket nem át ősszel az autóba tenni, hogy megkönnyítsük a reggeli elindulást, vagy épp felkészüljünk a váratlan helyzetekre – írja a Fékmester.

Eszközök, melyek nem árt, ha ősszel és télen az autóban vannak

Vannak eszközök, melyeket ősszel érdemes az autóba tenni, de akadnak olyanok, melyekre állandóan szükség lehet. Ilyen például a pótkerék, és az abroncscseréhez szükséges alkatrészek, de ma már nem minden autóba van hely erre, ilyekor legalább egy javítókészletet érdemes bekészíteni.

Az elakadásjelző háromszög kötelező kellék, ahogyan az elsősegélynyújtó készlet is. Nem kötelező, de nem árt, ha télen-nyáron van a kocsiba egy poroltókészülék is.

Persze vannak olyan szerszámok, melyek legalább ősszel/télen jó, ha az autóba vannak. Ilyen például a bikakábel, ami nagyon is jól jön, ha lemerül az akkumulátor, akár a miénk, akár másé. Nem árt persze azt is megtanulni, hogyan kell használni, mert egyáltalán nem mindegy, hogyan tesszük fel.

Már az őszi időszakban sem árt a már említett jégkaparó és jégoldó, de a fagyálló szélvédőmosó sem. A biztonság kedvéért egy tartalék pokrócot, egy palack vizet és némi rágcsálnivalót sem árt bekészíteni, sosem tudhatjuk, hol akadunk el az autóval.

Szerszámok, melyek hasznosak lehetnek az otthoni autószereléshez

Nem mindenki szeret otthon autót szerelni, inkább szerelőre bízza a dolgot, de vannak azért olyan eszközök, melyek nem árt, ha vannak a szerszámos ládában, mert bármikor szükség lehet rájuk, még ha nem is cipeljük magunkkal mindenhova, ha autóval közlekedünk.

csapágylehúzó például biztosan nem kerül majd elő naponta, de nem árt, ha van belőle otthon. Amikor ilyen eszközt vásárolunk, akkor azt tapasztaljuk majd, hogy pár ezer forintos olcsó darabok, és drága, ipari minőségű típusok alkotják a kínálatot. Ez szerszámok estében nem ritka.

Érdemes inkább egy drágább, minőségi darabot választani, hiszen jó munkát csak kiváló szerszámmal lehet végezni. A csapágylehúzóból is többféle van, attól függően, hogy milyen munkát szeretnénk elvégezni. Ha gyakran szereljük az autót, akkor mindenképp fontos, hogy többféle is legyen belőle a szerszámosládában.

Persze nem a csapágylehúzó az egyetlen szerszám, amit nem árt beszerezni otthonra. Egy megfelelő kulcskészlet, többféle csavarhúzó, fogó, és persze egy hidraulikus emelő sem árt otthonra, ha kisebb-nagyobb autószerelési munkákat szeretnénk elvégezni.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)