Korszerű munkaruházatok: védelem a nedvesség ellen

Valamennyi munkakörülmény, de különösen a szabadban, esőben vagy hóban végzett tevékenység esetén fontos, hogy száraz és kényelmes maradjon, és hogy ennek érdekében megfelelő védelmet biztosító esőruházatot viseljen.

De sport és szabadidős tevékenység során is jól jön a mozgást nem akadályozó védőruházat viselése az egészség és a teljesítmény megőrzése érdekében.

A szabadban tevékenykedve, meleg hőmérsékleten, rövid ideig tartó eső felfrissít, azonban hidegben a nedvesség csontig hatolhat, megnehezítve, meggátolva ezzel a munkát. Éppen ezért fontos a minőségi munkaruházat biztosítása, viselése. Hogyan válasszon?

Funkcionális és stílusos esőruházat

Az őszi-téli időszakban a nedves időjárás elleni védelem nélkülözhetetlen a szabadban tevékenykedők számára, ehhez kínál az Épkézláb Munkaruha speciális alapanyagú ruházatot, amely nemcsak szárazon és melegen, de biztonságban is tartja a veszélyes munkakörülmények között dolgozókat.

Az esőben végzett munka számos kockázatot hordoz magában:

  • A csúszós felületek eséseket vagy sérüléseket okozhatnak.
  • A csökkent látási viszonyok növelhetik a balesetek kockázatát.
  • A nedves ruházat csökkentheti a testhőt és hipotermiához vezethet.
  • Valamint a nedvesség hatására bekövetkező elektromos veszélyek áramütést vagy tüzet okozhatnak.

E veszélyek elkerülése érdekében mindig megfelelő esőruházatot kell viselnie a szabadban dolgozóknak, amely jól illeszkedik, könnyen fel- és levehető, szárazon tartja és megvédi őket az időjárás viszontagságaitól.

A láthatóság elsődleges nedves időben is

A szabadtéren, például az építő- és más iparban, katasztrófavédelemben dolgozók gyakran viselnek jól láthatósági esőruházatot, amelyet kifejezetten arra a célra hoztak létre, hogy korlátozott fényviszonyok mellett is észrevehetőséget biztosítson.

Speciális, vízálló, vízlepergető anyagokból, különleges technológiával készülnek, ragasztott és tömített varratokkal rendelkeznek, hogy még a legcsapadékosabb időjárási körülmények között is megakadályozzák a víz behatolását.

A feltűnő és kontrasztos színekben, sárgában vagy narancssárgában és különböző stílusokban kapható kabátok, nadrágok, overálok, hosszú esőkabátok mindenki számára láthatóságot, védelmet és kényelmet biztosítanak. A komfort érdekében pedig légáteresztőek.

Mit jelent a vízállóság?

A vízálló szövet 3, egy külső, egy közbülső és egy belső rétegből áll, amelyek együttesen biztosítják a kedvező tulajdonságot. A külső réteg tartósan vízlepergető, rugalmas anyagokból áll, távol tartja a nedvességet.

A poliuretán vagy teflon középső zóna ultravékony lélegző membránt alkot, amely távol tartja a vizet, ugyanakkor a vízpára kiáramlását nem korlátozza. A belső réteg javítja a viselési komfortot. Jellemzően gyártónként eltérő anyagok felelnek meg ezeknek a követelményeknek.

A biztonsági fényvisszaverő betétekkel rendelkező esőkabátok és -nadrágok garantálják a biztonságot, valamint a kényelem révén a hatékony munkát.

Hirdetés (X)