Kempingezés: kezdők is bátran elkezdhetik!

Egyre többen vágynak arra, hogy felfedezzék a kempingezés vad és egyben csodálatos világát. A csillagok alatt aludni, a reggeli harmatban lépkedni valóban csodálatos érzés, azonban ehhez nem árt némi felkészültség és tudás.

Felszerelés és eszközök

A felkészülés első részében a legfontosabb, hogy minden felszerelést beszerezzünk. Erre kínál megoldást a BestMarkt kempingezéshez szükséges termékeivel. Itt jó minőségben és jó áron kapható mindaz, ami csak kellhet. Ezek közül is a legfontosabbak a sátor és az ágy vagy matrac, valamint a hálózsák. Ezenkívül olyan hasznos holmikat is találunk, mint a kerti zuhany, napelem, napernyő, hordozható mosógép, főzőlap vagy épp hűtőláda.

Gondoljuk tehát át, hogy milyen kempingbútorokra, főzőeszközökre, világítási megoldásokra van szükség, ebben persze nagy segítség a BestMarkt, ahol kategóriánként tudjuk feltérképezni a termékkínálatot. Bár a kempingezés nem tudja az otthon kényelmét nyújtani, de attól még nem kell lemondanunk a komfortosságról.

A tökéletes hely

Ha mindenünk megvan, és nekivágunk, fontos, hogy mindig keressük meg a tökéletes helyet a táborozáshoz. Akár egy kempinget keresünk, akár egy eldugott helyet egy kitaposott ösvénytől távol, válasszunk olyat, ami megfelel a belső kalandvágyunknak. Vizsgáljuk meg a kényelmi szolgáltatásokat, mint amilyenek egy kempingben a mosdók, vízcsapok, tűzrakó helyek.

A sátor felállításához keressünk egy sík területet, távolítsuk el a köveket és gyökereket. Ha tüzet rakunk, kövessük a helyi szabályokat és előírásokat. Tartsuk jól elzárva az ennivalónkat, és tiszteljük a vadon élő állatokat. Ne feledjük, hogy mi csak vendégek vagyunk az ő erdejükben. Ne hagyjunk nyomot magunk után, szedjük össze a szemetet, tiszteljük meg ennyivel az anyatermészetet.

A biztonság az első, a kaland a második

Legyen nálunk elsősegély-felszerelés, hisz bármi történhet, jó, ha van kéznél egy-egy sebtapasz és gyógyszer. Figyeljük az időjárás-előrejelzéseket, viharos időben ne keljünk útra. Mindig legyen nálunk térkép, iránytű, GPS, hogy profi módon tudjunk tájékozódni.

Mindig tájékoztassuk szeretteinket, hogy hol vagyunk és hová tartunk, egy esetleges probléma esetén így könnyebben a nyomunkra bukkanhatnak.

Igyekezzünk továbbá környezetbarát módon kempingezni, ami nem csak arról szól, hogy összeszedjük magunk után a szemetet. Mondjunk tehát nemet az egyszer használatos műanyagokra, és mindig maradjunk a kijelölt ösvényeken. Hagyjunk úgy távozásunkkor mindent, ahogy találtunk, csak emléket vigyünk haza az erdőből és csak a lábnyomunkat hagyjuk ott.

Természeti kincseink védelme közös felelősségünk, így lesz a kempingezés mindenki számára valódi kikapcsolódás gyönyörű helyeken. Persze mindehhez az is kell, hogy gondoskodjunk a szükséges felszerelésekről és eszközökről, melyeket a BestMarkt webáruházban is be tudunk szerezni.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)