Kaparófa – az éles macskakarmok kedvence

Főleg kezdő cicatartókkal szoktak előfordulni kisebb-nagyobb “balesetek”. Hiszen akinek még nem volt valamivel tapasztalata, az könnyen gondolhatja például egy macsek esetében, hogy őkegyelmessége békésen hever majd, amíg a gazdi haza nem ér. Elég a macskaalom, eleség és víz, s minden idilli lesz.

Gyakran persze a macska mást gondol és főképp mást tesz. Vannak köztük olyanok, akik komoly lakberendezési képességekről tesznek tanúbizonyságot.

A kaparófával megóvhatod a berendezést

Hogy a lakásod ne heverjen romokban, érdemes körülnézned a Falatozoo.hu állateledel webáruház macskabútorai között, ahol sok kaparófát találsz. Egy kaparófa ugyanis nem csak szimpla fadarab vagy más anyag, amelyet macskák használnak, hogy megkoptassák a karmaikat.

Alapvetően persze arra szolgál, hogy segítségével a macskák a természetes karmazási viselkedésüket kielégíthessék. Ez konkrétan azt jelenti, hogy mint minden cica, a tiéd is késztetést érez arra, hogy rendszeresen élesítse minden karmát.

A természetben élő rokonoknak erre rengeteg lehetősége adódik, ám a négy fal között élő cicafiúk és cicalányok bajban vannak ezzel. Ha te nem biztosítasz erre való anyagot nekik, akkor bizony ők találnak majd maguknak. Csak valamelyik berendezési tárgy esik ennek áldozatául.

Karmazás, testmozgás és stresszcsökkentés

A bársonytalpú kedvencek azért élesítik, fenik a karmaikat, mert ezeket a vadászathoz nagyon fontos fegyvereket minden pillanatban tökéletes állapotban szeretnék tartani. Ugyan a városi lakásokban tartott cicák már nem vadásznak, de azért ez a természetes ösztön még valószínűleg nagyon sokáig velük marad majd.

Persze még a stressz levezetésének is nagyon fontos eszköze a karomélesítés. Abban az esetben, ha sok időt töltenek egyedül, akkor számítani lehet rá, hogy felgyülemlik bennük a stressz. Hasznos, ha ezt a kaparófán vezethetik le.

Sok örömet ad cicának és gazdának egyaránt

Szerencsére ma már nagyon sokféle kaparófát beszerezhetsz. A Falatozoo.hu állateledel webáruház is számos formában, színben és többféle anyagból gyártott modellt forgalmaz. Választhatsz egy-két praktikus kaparószőnyeget, amiket akár függőlegesen is rögzíthetsz, vagy még sarokba tehető változatokat is.

Emellett még ezen az oldalon többszintes, igazán érdekes dizájnnal készült kaparófa bútorokat, tornyokat is beszerezhetsz. Utóbbiakban az is remek, hogy kiváló mozgási lehetőséget biztosítanak, így cicád ezzel is levezetheti a feszültséget. De akár játszhat, elbújhat vagy pihenhet is ezeken vagy ezekben. A gazdinak sem kell feszültségben töltenie a napját, mert nem kell félnie, hogy rommá karmolt lakásba tér majd haza.

Egy kaparófa egy városi cicás otthonból sem hiányozhat. Hasznos és elengedhetetlen macskafelszerelés, amely sok örömet okoz majd pöttöm vagy nagyobb doromboló pajtásodnak, s megóvja a berendezési tárgyaid épségét.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)