Így viseld időtállóan és elegánsan a zakót, mint klasszikus darabot

A zakó a felsőruházat egyik alapvető darabja, amely túllép a trendeken és a férfi, de még a női divat klasszikus darabjaként is kiállta az idő próbáját. Útmutatónkban megvizsgáljuk, hogy miként lehet stílusosan és időtállóan elegánsan viselni és kiválasztani.

Törekedjünk a minőségre

A zakóra, mint befektetésre is tekinthetünk, így ne a legolcsóbb darabot válasszuk ki. Minőségi anyagból készült, jó szabású, minőségi varrással legyártott zakók mellett tegyük le a voksunkat. Az áruk ugyan magasabb lesz, mint silányabb társaiké, de ezek a zakók még évek múlva is ruhatárunk részét fogják képezni.

Fontos a megfelelő illeszkedés

Függetlenül a kabát stílusától mindegyikre igaz, hogy az illeszkedés a legfontosabb. A testre szabott szabásvonal kiemeli az alakunkat, így kifinomult megjelenést kölcsönöz. A szabásvonal biztosítja, hogy pontosan kövesse a testalkatunkat.

Klasszikus zakó

Egy jól szabott zakó a ruhatárunk alapdarabját képezheti. Férfiak esetében párosítsuk szűk testhez simuló nadrággal, egy megfelelő inggel, így üzleti alkalmakra tökéletes viselet lesz. Hölgyek viselhetnek hozzá ceruzaszoknyát vagy egy testhez simuló szövetnadrág mellet is dönthetnek, így elegáns lesz az összhatás.

Bőrzakó

A bőrből készült zakó szintén időtlen választás lehet, amely ráadásul vonzó is. Férfiak esetében viseljük egy sötét színű farmarnadrággal, míg a hölgyek egy virágos ruha fölé is felvehetik réteges öltözetként. A skinny farmer és a bokacsizma is jól illik hozzá.

Farmerből készült zakó

Tavasszal és ősszel is jó szolgálatot tehet egy farmer zakó, amely ápol és eltakar. Jól párosítható férfiak esetében egy chinóval, míg a hölgyek szűk farmerrel viselhetik. Egy csíkos laza felső csak feldobja az összképet.

Körültekintően válasszuk meg a kiegészítőket

Férfiak bátran válasszanak egy klasszikus órát vagy egy különleges bőrövet, esetleg egy zsebkendőt is a különlegesebb alkalmakra. A hölgyek feldobhatják egy különleges mintájú sállal, különféle ékszerekkel, bizsukkal vagy egy elegáns kézitáskával. Ezekkel a kiegészítőkkel fokozhatjuk az összképet.

Keverjük a klasszikus és a kortárs viseletet

A klasszikus darabok a kortárs elemekkel kombinálva modern összhatást kelthetnek. Egy klasszikus zakót bátran párosítsunk egy trendi tornacipővel. Egy bőrzakóhoz pedig jól illik egy szélesebb szárú nadrág. Ezekkel a kombinációkkal hosszú éveken keresztül viselhetjük kedvenc ruhadarabunkat.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)