Így válassz tökéletes farmert az alakodhoz!

A farmer az egyik legnépszerűbb és legkényelmesebb ruhadarab, amit minden évszakban viselhetünk. De hogyan találjuk meg azt a fazont, ami tökéletesen illik ránk, és kiemeli az alakunkat? Íme, néhány tipp, amivel könnyebben megtalálhatod a megfelelő farmert!

Ismerd meg a testalkatodat

A farmer kiválasztásánál fontos figyelembe venni az alakodat, hiszen nem minden fazon áll jól mindenkinek. Ha körte alkatú vagy, akkor a magas derekú, enyhén bővülő szárú farmerek állnak jól neked, mert optikailag meghosszabbítják a lábaidat és kiegyensúlyozzák a csípődet.

Ha alma alkatú vagy, akkor a közepes vagy alacsony derekú, egyenes szárú farmerek a jó választások, mert nem hangsúlyozzák a hasadat és harmonikusabbá teszik az arányaidat. Ha homokóra alkatú vagy, akkor a magas derekú, testhezálló farmerek mutatnak rajtad a legjobban, mert kiemelik a derekadat és az idomaidat.

Válassz megfelelő méretet

A farmer méretezése nem egységes, ezért fontos, hogy mindig próbáld fel a farmert vásárlás előtt. A farmernek se túl szűknek, se túl bőnek nem szabad lennie. Ha túl szűk, akkor kényelmetlen lesz viselni, és nem fog jól állni rajtad.

Ha túl bő, akkor elveszíti az alakformáló hatását, és lógós lesz. A farmernek jól kell illeszkednie a derekadra, a csípődre és a combodra. A szár hossza is fontos: ha túl hosszú, akkor felgyűrődik vagy rácsavarodik a cipődre, ha pedig túlságosan rövid, akkor megtöri az alakodat.

Válassz megfelelő színt és mintát

A farmer színe és mintája is befolyásolja az összhatást. Általános szabály, hogy a sötétebb színű farmerek karcsúsítanak és elegánsabbak, míg a világosabb színű farmerek növelik a térfogatot és lazábbak. Ha szeretnéd elterelni a figyelmet valamelyik testrészedről, akkor az egyszínű farmerek közül érdemes választani.

Ha szeretnéd hangsúlyozni valamelyik testrészedet, akkor válassz mintás farmert. A minták közül a függőleges csíkok hosszítanak és karcsúsítanak, míg a vízszintes csíkok rövidítenek és szélesítenek. A kopott vagy lyukas farmerek lazábbak és fiatalosabbak, de vigyázz, hogy ne ess túlzásba!

Válassz megfelelő felsőruházatot és kiegészítőket

A jól megválasztott farmer alakformáló hatását tovább erősíthetjük a jól megválasztott felsőruházattal, valamint kiegészítők segítségével is. Fontos, hogy olyan felsőruházatot és kiegészítőket válasszunk hozzá, amik harmonizálnak vele és kiemelik az előnyeinket.

Ha magas derekú farmert viselsz, akkor jó választás egy rövid vagy bővülő felső, egy blézer vagy kardigán. Ha alacsony derekú farmert viselsz, akkor jobb egy hosszabb vagy testhezálló felső, egy kabát vagy egy dzseki.

A cipőválasztás sem mindegy! Ha magassarkút viselsz a farmerhez, akkor optikailag meghosszabbítod a lábaidat, a megjelenésed pedig elegáns lesz, míg ha lapos talpú lábbelit viselsz, akkor sokkal lazább lesz az összhatás.

Bízunk benne, hogy ezekkel a tippekkel könnyebben megtalálod majd a tökéletes farmert. Ne feledd: a lényeg az önbizalom! Ha te jól érzed magad abban, amit viselsz, akkor azt mások is látják rajtad!

Kép forrása: Pexels.com