Hogyan válassz menyasszonyi ruhát a testalkatod alapján?

Kiskorod óta álmodozol arról a pillanatról, amikor felveszed a menyasszonyi ruhádat, most pedig közeleg a nagy esemény. A tökéletes ruha megtalálása kihívás a leendő menyasszonyok számára. Még ha elképzeled is az ideális modellt, vagy láttál is egy olyan ruhát, amitől elállt a lélegzeted egy magazinban vagy egy szaküzletben, akkor is fontos utánajárni, hogy valóban illik-e hozzád.

Az esküvő napján viselni kívánt ruha kiválasztása nagyon személyes, és legtöbbször a menyasszony stílusától és alakjától függ. Vannak azonban olyan szempontok, amelyek segíthetnek könnyebbé tenni a döntést, amelyeket figyelembe kell venned esküvői ruha kiválasztásakor, ez lehet a stílusa, illetve az, hogy milyen kiegészítők szükségesek hozzá, mint a fátyol, a menyasszonyi ruha abroncs és az ékszerek.

Mit kell figyelembe venni, hogy megtaláld a tökéletes ruhát?

Valószínűleg a legfontosabb szempont az öltözék kiválasztásakor, hogy milyen érzéseket kelt benned. Ha bájosnak találod a modellt, és szépnek és magabiztosnak érzed magad amikor viseled, akkor minden esélyed megvan rá, hogy a ruha ideális lesz számodra. Ezen a szemponton kívül ajánlott figyelembe venni:

  • A ruha stílusa – összhangban kell lennie az esemény típusával. Például egy elegáns és kifinomult ruha ideális egy hivatalos rendezvényhez, míg egy tengerparti esküvőhöz az öltözék sokkal lazább lehet.
  • Az anyag típusa – a szövetnek, amelyből a ruha készült, biztosítania kell a lehető legkényelmesebb viseletet, ugyanakkor tükröznie kell ízlésedet és stílusodat. Ezenkívül az anyagnak meg kell felelnie az esküvő évszakának. A vastagabb szövetek, például a bársony ideális hideg évszakhoz, míg a selyem vagy a csipke jobban illik a napsütéses napokhoz.
  • Vágás – ennek a lehető legmegfelelőbbnek kell lennie a testalkatodhoz. Az alsó részen terjedelmes ruhák kiegyensúlyozzák a nagyvonalú mellszobrot vagy a széles vállú figurát, míg a testhezálló modellek kiemelik a homokóra figurát.
  • Költségvetés – a választott anyagtól és a vágás nehézségétől függően az esküvői ruha költsége jelentősen változhat. Mielőtt elkezdenéd a keresést, állíts be egy költségvetést, és így pontosan tudni fogod, mennyit költhetsz.

A ruha kiválasztása az alakodhoz illően

Azt tanácsoljuk, hogy az elején próbálj fel minél több modellt, hogy lásd a legmegfelelőbb stílust és formát. Legyen szó rövid vagy hosszú ruháról, egy- vagy kétrészesről, fehérről vagy krémszínűről, simáról vagy hímzettről, látnod kell, hogyan áll rajtad.

Az egyszerű és egyenes ruhamodell illik egy magas és vékony menyasszonyhoz, hogy összhangban legyen az arcvonásaival. Ugyanakkor a sellőmodell hangsúlyozhatja a vékony derékrészt, kiemelve a mellrészét. A kiemelkedő csípővel rendelkező menyasszonynak ajánlott hercegnő ruha, vagy A-vonalú szabással rejteni. A testhezálló ruha ebben az esetben nem jó választás, mert plusz kilókat adhat hozzá.

Ha egy vékonyabb menyasszony vagy, és a magasság benyomását szeretnéd kelteni, válassz olyan ruhát, amelynek dereka a mell alatt van, de vedd fontolóra az egyszerű pántokkal ellátott ruhákat is.

A telt alkatú menyasszonyoknak kerülniük kell a még nagyobb volumen létrehozását, ezért ne számíts hercegnőruhára! Az A-vonalú ruha egyszerre modern és tradicionális, illik az alakodhoz. Ugyanakkor választhatsz ujjas ruhát is, ha így kényelmesebben érzed magad. Nagyon vékony menyasszonyoknak enyhén kiszélesedő, magas derekú ruha javasolt, ami a térfogat illúzióját keltheti.

Válaszd azt a ruhát, amitől úgy érzed magad, mint egy igazi hercegnő, és bátran emeld ki minden vonásodat!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)