Hogyan marad tartósan szép és puha a shaggy szőnyeg?

A shaggy szőnyeg különleges megjelenését nagy szálhosszúságának és kimagaslóan puha érzetet nyújtó anyagának köszönheti. Nemcsak a kinézete varázsol el minket, hanem a magas fokú kényelem is, amit nyújt a lábaknak. Emiatt a hálószobában, ahol legtöbbször mezítláb tartózkodunk, ez a típusú szőnyeg a legideálisabb.

A shaggy szőnyeg nemcsak a hálószobában állja meg a helyét, kitűnően alkalmas a gardróbszoba padlózatára is, de tehetjük a dolgozóba, esetleg a nappaliba is, ha nincs túl nagy igénybevételnek kitéve.

Mit tehetünk, hogy megőrizze bársonyos puhaságát és esztétikus küllemét?

A shaggy szőnyeg tisztán tartása

A shaggy szőnyegek valójában könnyen porszívózható, portaszító és strapabíró anyagból készülnek, úgyhogy korántsem olyan bonyolult a takarításuk, mint elsőre gondolnánk. Egy kicsivel ugyan több odafigyelést igényelnek, mint rövidebb szálú társaik, de szépségük és különleges kényelmük kárpótol minket mindenért.

Megelőzésképpen ne tegyük olyan helyekre, ahol nagyobb vagy erősebb szennyeződéseknek van kitéve, előszobába például egyáltalán nem javasolt a shaggy szőnyeg. A hosszú szálak miatt könnyebben megtapad benne a kosz, ezért inkább kevésbé forgalmas helyiségekben javasolt a használata.

A Szőnyeg textil webáruház kínálatában kapható shaggy szőnyegek magas minőségűek, és ha meg is szeretnénk tartani ezt a színvonalat, akkor mindig olvassuk el a vásárlói tájékoztatót! Ennek alapján végezzük a tisztítást, hogy semmiképpen se tegyünk kárt benne!

A shaggy szőnyeg száraz takarítása

Elsőként lazítsuk fel a szennyeződéseket oly módon, hogy akasszuk fel a kárpitot a szabadban egy korlátra, és porolóval ütögessük meg jó erősen! Ezt követően néhány óráig hagyjuk a napon, hogy elpusztuljanak a baktériumok és a poratkák!

Magas bolyhos tisztítófej opcióra állított porszívóval folytassuk a takarítást! Ütőszárat és motoros fejet, túl magas fokozatot ne használjunk a shaggy szőnyegnél, mert kitépheti a szálakat! A kárpit szövött alját is porszívózzuk ki időnként, ennél lehet erősebb fokozatot is alkalmazni.

Nedves tisztítás

Ha vizes tisztítás szükséges, akkor tegyük a szőnyeget mosószeres vízbe és áztassuk 10 percig. Eközben óvatosan szabadítsuk meg a foltoktól, majd gyengéden csavarjuk ki. Gőztisztítót is használhatunk, de mindkét módszert csak akkor alkalmazzuk, ha már precízen elvégeztük a száraz tisztítást.

A nedves takarítást követően is gondosan szárítsuk meg a kárpitot, a legjobb, ha a napsütésben hagyjuk, és csak tökéletesen szárazon helyezzük vissza a szobába.

Ha szeretnénk felfrissíteni a shaggy szőnyeget, akkor tegyünk rá egy vizes törölközőt, és melegítsük fel a vasalót. Legyen meleg, de ne túl forró, és addig futtassuk a törölközőn, amíg a szálak újra felegyenesednek. Ha időnként elvégezzük ezt a műveletet, úgy fog kinézni a szőnyegünk, mintha újonnan vásároltuk volna.

Végezzünk karbantartást rendszeresen, így maradnak tartósan gyönyörűek és kellemes érzetűek ezek a szőnyegek!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)