Hasznos tippek a tanulósarok kialakításához

Sok szülő szeretné úgy berendezni iskolás gyermekének a szobáját, hogy az megfelelő közeget nyújtson a pihenéshez, a játékhoz és a tanuláshoz egyaránt. Ehhez praktikus bútorokra, kiegészítőkre van szükség. Mutatjuk, mit érdemes beszerezni!

A tanulósarok kialakításához szükséges bútorok

Egy iskolás gyermek számára fontos, hogy legyen egy kis zug a saját szobájában, ahol kényelmesen, minden zavaró körülménytől mentesen tanulhat. Ehhez érdemes beszerezni kiváló minőségű széket, asztalt: a Homelux webáruház irodabútor kínálatában igen széles a választék!

Érdemes itt szétnézni, hiszen sokféle típus közül válogathatunk: vannak hagyományos íróasztalok és számítógépasztalok is, forgószékek és irodai székek is. A gyermek igényeit és a helyiség méreteit vegyük figyelembe a választás során.

Arra azonban törekedjünk, hogy a kialakított kis kuckó kényelmes, hívogató legyen, mert így a gyerkőc nagyobb kedvvel ül le házi feladatot írni, memorizálni. Egy fotelt is elhelyezhetünk a szobában, azonban az asztal és a szék mindenképp szerepeljen a tanulósarok bútorai között.

Mivel tehetjük kényelmessé, otthonossá a tanulósarkot?

Számos olyan kiegészítőre kell gondolnunk, ami nagyon is szükséges a hatékony munkavégzéshez. Ha nincs az asztalnak fiókja, akkor bizony egy külön tárolószekrényt is érdemes beszereznünk, de a könyvek sorba rendezéséhez való polcról se feledkezzünk meg.

Ezek a bútorok is hozzájárulnak ahhoz, hogy a tanulási környezet rendezett legyen. Írószerek, papírok, füzetek tárolásához vásárolhatunk tolltartókat, mappákat, színes és dizájnos termékeket.

Az is jó, ha egy növényt is elhelyezünk a sarokban, törekedjünk az esztétikus kialakításra. Fessük át a szobát, ha szükséges, válasszunk inspiráló színeket. Jó lehet a halványzöld vagy a kék, mert ezek nyugalmat sugároznak és segítik a koncentrálást, ugyanakkor érdemes kerülni a túl rikító, harsány árnyalatokat.

Vegyük figyelembe az ergonómiát! Ez azt jelenti, hogy úgy válasszuk ki a kellékeket, bútorokat, hogy azok praktikusak legyenek, a tanulást segítsék elő. Jó lehet például egy forgószék a hagyományos szék helyett vagy egy nagyobb méretű íróasztal, ahol a laptopnak és a könyveknek, füzeteknek is jut elég hely.

A világítással is törődjünk!

A jól megvilágított felület elengedhetetlen. Állítsuk az asztalt az ablak közelébe, lehetőleg ne neki háttal. Ha a természetes fény nem elég, akkor állólámpa vagy asztali lámpa is kelleni fog. A diákok gyakran kapnak olyan feladatot, ahol írniuk kell, jó, ha nem hunyorognak a munkavégzés során.

Ha olvasósarok kialakítására is van mód, ott állhat egy fotel állólámpával, nem messze egy könyvespolc. Sok gyerkőc szeret kényelmesen elhelyezkedve tanulni, ha egy szóbeli feleletre készül.

Természetesen kell hely a játékoknak is. Tárolópolcokkal könnyen szortírozhatjuk a játékeszközöket: kártyákat, társasjátékokat. A lényeg, hogy ne csak könyvekkel, füzetekkel legyen tele a szoba, és a tanulósarok mellett legyen egy kis zug kialakítva egyéb tevékenységek számára is.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)