Fizioterápia segítségével csillapítható fájdalmak

A fizioterápia az allopátiás gyógyászat egyik része, pozitív és non-invazív hatással számos betegségre. Szerepe kiemelkedő a fájdalom mértékének csökkentésében, speciális technikákkal és eszközökkel, gyógyszerek nélkül. Akárcsak a fizikoterápia, amely szintén gyógyszermentesen kezeli a kóros tüneteket, különböző fizikai ingerek bevonásával.

Ezek a fajta kezelési lehetőségek az egyik legjobb és leghatékonyabb módjai a betegségek széles körének megelőzésére és gyógyulására, káros hatásoktól mentesen, így a betegek számára sem kockázatos módszer. Kezelés megkezdése előtt érdemes kicsit utánaolvasni, többek között a https://budaors.mozgasklinika.hu/fizikoterapia, amely mindenki számára érthetően írja le a kezelések célját és menetét.

Az egyetlen kötelező feltétel a beteg biztonságának érdekében, hogy mindig szakmailag elismert és engedélyezett terapeuták végezzék a kezeléseket!

A MozgásKlinika általi terápiák legfontosabb előnyei

 • Növelik az ízületek mozgékonyságát és a lehető leghosszabb ideig egészségesen tartják azokat. A fizioterápia valódi értágító és trofikus hatással bír, ami fokozott ízületi mobilitást eredményez.
 • Gyulladáscsökkentő hatásúak, nagyon jó módszerek a traumát követő meglévő gyulladások megelőzésére és kezelésére. Ezenkívül enyhítik és/vagy csökkentik a meglévő fájdalmat.
 • A fizioterápiás eljárások jótékony relaxáló hatással lehetnek a szervezetre, csökkentik az álmatlanságot és felturbózzák az alvás minőségét. Csökkentik a stressz szintjét a szervezetben, nagymértékben küzdenek a mentális és fizikai fáradtság ellen.
 • Csökkentik az olyan bosszantó tüneteket, mint az izomfájdalmak, gyulladások, serkentik a vérkeringést, ezáltal előidézve a sejtek regenerálódását. Továbbá minimalizálják a funkcionális hiányosságokat, enyhíti a hegeket és a csúnya striákat, tonizálják az izomtömeget és a bőrt, javítják a perifériás keringést.
 • Gyorsítják a degeneratív betegségek gyógyulását, fokozzák a sejtanyagcserét.

10 állapot, amikor javasolt a terápia megkezdése!

 1. Izom-csontrendszeri fájdalmak, amelyek gyulladásos okon alapulnak, például: lumbágó, nyaki fájdalom, ínhüvelygyulladás, bursitis, ficam, kéztőalagút szindróma stb.
 2. Gerinc eredetű izomsorvadás, amelyek az ágyban való hosszan tartó immobilizáció következtében jelentkeznek: gipsz, ortézisek.
 3. Neuralgia, avagy idegzsába, amely valamely érzőideg lefutása mentén jelentkezik.
 4. Krónikus degeneratív reuma, spondylosis, coxarthrosis, gonarthrosis, vállízületi vagy perifériás arthrosis.
 5. Lumbosciatica, discopathia, porckorongsérv, isiász.
 6. Testtartási rendellenességek, főleg a gyakori gerincferdülés.
 7. Krónikus gyulladásos reuma: ízületi gyulladás, Bechterew-kór, reumatoid artritisz, reaktív ízületi gyulladás.
 8. Poszttraumás következmények ficam vagy törés után.
 9. Neurológiai következmények: bénulás, stroke utáni következmények, sclerosis multiplex, Parkinson-kór.
 10. Fáradtság, stressz, álmatlanság, izgatottság, depresszió, amely alól egy ember sem mentes.

Aki tehát bármilyen mozgásszervi problémával küzd, annak van lehetősége olyan gyógyulási folyamatot választania, amely nem igényel komolyabb orvosi beavatkozást, csupán kitartást és sok türelmet.

Tanácsos emlékezni arra, hogy a terápiás eljárások nagyon sok esetben segíthetnek felgyorsítani a gyógyulást folyamatot, enyhítik a fájdalmakat, mindezt korszerű gépekkel és szakképzett, empatikus személyzettel!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)