Ezért előnyös a lapszintező használata

A gyors és egyszerű csempézés ma már nem álom, főleg, ha a lapszintező használata sem marad el a folyamat során. A csináld magad megoldások közül talán a hidegburkolás az, amivel a legtöbben próbálkoznak, de nem éppen annyira könnyű egy fürdő vagy konyha felújítása, mint amilyennek elsőre tűnik.

A kiváló technikai fejlesztések révén azonban már minden olyan eszköz rendelkezésre áll, amivel a siker esélye szinte teljesen bebetonozható. Persze néhány alapvető szabályt még így is érdemes betartania.

A lapszintező használata lehet a hatékonyság kulcsa

Egy konyha padlójának burkolása viszonylag egyszerű feladat, hiszen itt nem kell a szifon felé való lejtést kialakítani, illetve lefolyók sem törik meg az egyenletes felszínt, mint a fürdő esetében.

Az alapfelület előkészítése mindig az első lépés, de ezt követően is sok dolgot el lehet rontani, ha nem figyel oda. A lapszintező rendszerek valamelyikének jelenléte nélkül szinte nem is érdemes hozzákezdeni a munkának. Miért? Ez az eszköz gondoskodik ugyanis arról, hogy a már vízszintbe helyezett lapok a későbbiekben se mozduljanak el.

Hiába ugyanis a lelkiismeretes csempefektetés, mert a további munkálatok során kialakuló kisebb rezgések, valamint a ragasztó száradási ideje alatt történő minimális mozgások végeredményben egy fogazott felszínt adhatnak vissza. A lapszintező használata ezt tudja nagyon egyszerűen megelőzni!

A lapszintező elhelyezése lépésről-lépésre

A szakemberek és lelkes kezdők körében a leggyakrabban használt típus az ékes burkolat szintező termékcsalád. Ez talpakból és ékekből áll össze.

Mielőtt nekilátna a konyha burkolásának, érdemes kiszámítani, hogy körülbelül hány darabra lesz szüksége és azt a mennyiséget kéznél tartania.

Amint megtörténik az első csempe lerakása, máris csúsztassa be a burkolat szintező talpakat a lapok alá. Érdemes oldalanként legalább 2 darabot használnia, hogy stabil legyen a tartás.

A talpak beillesztése után következhet az újabb csempe lerakása. A vízszintes felület kiképzése után pedig helyezze be az ékeket a burkolatok felé magasodó fül részbe. Ez a mozdulat végezhető kézzel vagy a lapszintező termékek mellé beszerezhető speciális fogóval.

Ezzel pedig a művelet lezárult és a száradási idő végéig garantált a beállított eredeti állapot megőrzése.

A lapszintező használata időt és költséget takarít meg

Sokan azt gondolhatnák, hogy csak egy felesleges pénzkiadásról van szó. De valójában a lapszintező használata gondoskodik róla, hogy az alapvető burkoló hibák kiküszöbölhetők legyenek.

Ha tehát először vág bele a csempézésbe és szeretne valóban jó eredményt elérni, hiszen mégiscsak az otthonáról van szó, akkor ez a terméktípus segítségére lesz.

A TLS-PRO nagy ékes burkolat szintező segítségével pontosan és gyorsan tud majd dolgozni. A talpak ráadásuk könnyen kiváltják a fugakereszteket is, 1-5 mm-es mérettartományban.

A prémiumminőségű alapanyagok gondoskodnak a lapszintező nagyfokú tartósságáról, aminek hála az ékek akár 25 alkalommal újrafelhasználhatóak, ezzel is csökkentve a kiadásokat. Váljon igazi mesterburkolóvá a lapszintező használata révén!

Hirdetés (X)