Emelje vendéglátóhelye színvonalát eleganciát sugárzó, kárpitozott székekkel!

Az előkelő hotelek, éttermek, kávézók alapvető berendezései az exkluzivitást sugárzó kárpitozott székek, amelyek növelik a hely presztízsét, továbbá pozitív benyomást tesznek a vendégekre.

A kárpitozott bútorok párnázottsága magas fokú kényelmet biztosít, magas minőséget feltételez, ezáltal népszerű választás nemcsak az otthonokban, hanem a közösségi helyeken is. Ezekkel a típusú bútorokkal megváltoztathatja a helyiségek megjelenését, atmoszféráját.

Hogy melyik milyen hangulatot áraszt, az többek között függ a váz formájától, a kárpit színétől, az anyag textúrájától. Hogyan válasszon a rengeteg kialakítás közül?

Minőség és exkluzivitás

Egy kárpitozott szék üzenetet hordoz, azt adja a vendégek tudtára, hogy Ön törődik velük, a legjobbat akarja számukra. A Dublino beltéri kárpitos székei számtalan formában, többféle változatban, rendezvényhelyszínekre rakásolható, sorolható kivitelben állnak rendelkezésére, válasszon igényei szerint!

Ezen bútorok eleganciája a reneszánsz és barokk korokat idézi, de kialakításuk, színviláguk, anyaghasználatuk függvényében akár a modern, minimalista enteriőrök nagyszerű kiegészítői is lehetnek.

Első pillantásra is kényelmesnek, otthonosnak hatnak, és ha a funkciónak megfelelő kialakítást választ, vendégei használat után is így gondolják majd, helyezze el azokat egy étteremben, szivarszobában, hotel lobbyban vagy szállodai szobában.

Változatos megjelenés

A kárpitos bútorok esetében nem ritka a fényűző anyagok, a selyem és a bársony használata, de számos darab készül még ma is állatbőr borítással, illetve az igényeknek, igénybevételnek megfelelő különféle, akár különleges színű és mintázatú anyagokkal.

E bútortípus nagy előnye, hogy kopás, sérülés esetén, illetve ha ráuntunk, újrakárpitozhatók, így akár egészen más stílusnak is megfeleltethetők. A székkeret leggyakrabban fából készül, de ellenállóbb fémet is gyakran alkalmaznak.

A kárpitozás elsődleges célja az volt, hogy megóvja a bútorokat a sérülésektől, de hamar népszerűvé vált, mivel a bútorokat színnel és dizájnnal is fel lehetett dobni. A bonyolultan faragott vázakkal és pompás textíliákkal a 18. században a gazdagság szimbólumává vált. A kényelem és az elegancia eredményeként a kárpitozott bútorok még ma is népszerűek.

Stílusos darabok a vendéglátóhelyeken és az otthonokban

Attól függően, hogy milyen tevékenységhez szánja, választhat nagyobb kényelmet, ellazulást nyújtó magasabb támlás karfás változatot, vagy a vendégek gyorsabb cserélődése érdekében alacsonyabb háttámlával rendelkező karfa nélküli modelleket.

A bútorok színét, stílusát a környezethez igazíthatja, hiszen számtalan lehetőség közül válogathat. A tisztíthatóságot, a higiéniát szem előtt tartva válasszon, különösen nagy forgalmú vendéglátóhelyek esetében, de ne hagyja figyelmen kívül a színek optikai hatásait sem a térrendezés szempontjából.

A kárpitozott bútorok tökéletes választásnak bizonyulnak elegáns éttermekbe, bárokba, lounge-okba.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)