Az otthonos nappali titka: látványos fűtési megoldások

Azt tartják, hogy az otthon lelke a nappali, hiszen itt gyűlik össze a család, az ismerősök, rokonok, barátok is ha meglátogatnak bennünket. Szeretnénk, ha a nappali meleg, barátságos, otthonos érzetű lenne, azonban ennek kialakítása nem egyszerű feladat.

Hogyan tudunk egy barátságos nappalit létrehozni?

Az otthonos nappali titka, hogy kényelmes, funkcionális és szép legyen és, hogy így együtt egy kellemes végeredményt hozzon össze számunkra. Természetesen a mi éghajlatunk alatt az év nagyobbik részében szükségünk valamire, ami meleget sugároz nekünk, mert a fűtési idény beköszöntével vége a kerti ücsörgéseknek beszorulunk a házba vagy lakásba.

Az, hogy ki milyen fűtési módot választ függ attól, milyen jellegű lakásban lakik, de a nappaliban történő időtöltéshez jól jön egy sugárzó hőforrás.

Melyek lehetnek ezek a látványos fűtési megoldások?

Bőven akad olyan típus, ami nemcsak hangulatos, hanem valóban meleget is ad.

Panoráma kandallókályha

Magas hatásfokú, látványos fűtési megoldás, gazdaságos és a beszerelése gyorsabb és tisztább mint egy beépített kandallónak nem utolsósorban olcsóbb is. Ha ezt a fajta fűtőeszközt helyezzük a nappalinkba, nemcsak pompásan működő kályhát vesz, hanem egy olyat, ami látványban is felveszi a versenyt egy kandallóval.

A panoráma kandallókályha lehetővé teszi, hogy téli estéken tökéletes rálátást biztosítson a ropogó tűzre a nappaliban lévőknek. Létezik olyan típusa is, amelyekben lehetőség van tárolni a tűzifát egy alul elhelyezett praktikus fa tárolóban.

Sarok kandalló

Egy kandallóval szemben alapvető igény, hogy a nappaliban a tűz látványát minden irányból élvezhesse, erre a legjobb megoldás a sarok kandalló, amely a nevétől eltérően a fal síkján is jól mutat, ráadásul a tüzet oldalirányból is láthatja.  A sarok kandallók egybeöntött és külön üvegekkel is kaphatók.

A kandallókályháknál jó, ha zárt égésterűek, mert akkor nem használják el a szoba légterének a levegőjét, így maximális biztonsággal használhatóak. A kandallókályhák olyan népszerűek, hogy egyre több gyártó bővíti velük a kínálatukat.

Ezeket a kályhákat ki lehet egészíteni azzal, hogy cserépkályhás szakemberrel készíttetjük el őket, akkor a tűz látványát még kiegészítheti a hosszú ideig tartó hő sugárzása, ami nem elvetendő szempont a hideg téli estéken.

Amennyiben a budapesti cserépkályha építést garanciával szeretné megvalósítani, nincs más dolga, mint felkeresni a legközelebbi szakembert, aki megvalósítja az elképzeléseit. Kérjen árajánlatot és hasonlítsa össze őket, így a legkedvezőbb áron juthat új és minőségi cserépkályhához vagy kandallóhoz.

Összegezve

A tűz látványa mindig is fogva tartotta az embert már az ősidők óta, miért lenne ez másként napjainkban? Egy nappali hangulatához sokat hozzá tud tenni egy kandalló vagy kályha, amelynek az ajtaján át láthatjuk a tűz varázsát. Ha ezt még cserépkályhás kivitellel is megkoronázzuk, az igazi téli estéken élvezhetjük igazán az áldásos hatását.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)