Az olcsó irodai nyomtató szinte mindig rossz választás

Az irodai nyomtató egy nélkülözhetetlen eszköz a legtöbb vállalkozás számára. Ezért sem mindegy, hogy ha a jelenlegi feladja a küzdelmet, akkor mégis milyennel fogjuk pótolni. Nyomtató és nyomtató között is hatalmas különbség van, elsőre nem is gondolnánk, mennyi mindenre hatással vannak.

Nem mindig rossz választás az olcsó irodai nyomtató

Általában, ha valaki felteszi azt a kérdést magának, hogy milyen nyomtatót vegyek, az esetek többségében a válasz az, hogy olcsót. A TechOffice is ugyanezt tapasztalja a piacon, ami a legtöbbször egy rossz megközelítés, de van, amikor az olcsó nyomtató valóban jó megoldást jelenthet.

Ilyen például az, amikor csak pár hónapra keresünk nyomtatót. Ez lehet akár azért is, mert éppen egy ideiglenes megoldásra van szükség, átmeneti időszakon megy keresztül a cég és nincs napirenden egy nagyobb infrastruktúra-fejlesztés. Ilyen lehet az is, amikor a vállalkozás éppen költözik, székhelyet vált, ami már önmagában elég költséges tud lenni.

Ugyanúgy jó választás lehet az olcsó irodai nyomtató akkor is, ha 1-2 fős mikrovállalkozásról beszélünk, vagy a nyomtatási volumen nagyon alacsony, így nem éri meg egy hatékonyabb gépet választani. Egyéni vállalkozóknak gyakran ajánlják az olcsó irodai nyomtatókat, amelyeket otthon is nyugodtan lehet használni.

Az olcsó eszközök az induló vállalkozások számára is megoldást jelenthetnek. Két okból is: egy ilyen cég számára kifejezetten fontos a minél alacsonyabb bekerülési költség, valamint a kezdeti időszakban még nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan mekkora nyomtatási volumenre kell számítani hosszabb távon. Ahogy a vállalkozás fejlődik, úgy fog megnőni az igény egy minőségi nyomtatóra.

Az olcsó nyomtató hátrányai

Mint látható, az előbbiek elég specifikus esetek. Legtöbbször azonban nagyobb irodáknak van szüksége nyomtatóra, ahol napi szinten több tucat vagy száz oldal kerül kinyomtatásra. Az ő esetükben mindenképpen el kell kerülni az olcsó eszközöket.

Az indokok nagyon egyszerűek: ezeket a gépeket úgy tervezték, hogy hamar elhasználódjanak. Pár hónapon belül megadják magukat, sőt, ha nagymértékben túllépjük a havi nyomtatási limitet, akkor még ezt a folyamatot is felgyorsíthatjuk.

A fenntartásuk is nagyon költséges, mivel a tintapatron, toner olykor drágább, mint maga az eszköz volt.

Az olcsó valóban olcsó?

A válasz sajnos az, hogy nem. Ha hosszú távra keresünk nyomtatót, akkor lehet, elsőre csábítóbb egy olcsó eszköz, de az biztos, hogy éves szinten jóval drágább lesz a fenntartása, mint egy minőségi gépnek. Ezért is kell alaposan átgondolni, hogy mégis melyiket fogjuk választani, mivel az nagy hatással lehet a vállalkozás költségvetésére is.

Arról nem is beszélve, hogy egy olcsó nyomtató gyakran meghibásodik, nem működik, amikor kellene, így további kellemetlenségekhez is vezethet az, ha ilyet választunk.

A vásárlás menetébe érdemes bevonni szakembert, aki segít kiválasztani a megfelelő gépet.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)