Az állatod is veled utazik az autódban? Így nem kell többé aggódnod a szőre miatt

Mindenki imádja, cuki és rengeteg szőrt hagy maga után: mi, vagy inkább ki az? Kedvenc négylábúink a legtöbb családban családtagként vannak kezelve. Így természetes lehet, hogy hosszabb utakra is magunkkal visszük őket. Ám a hulló szőrük nem kell, hogy állandó problémaforrássá váljon: elhoztuk a megoldást!

Nem mindenki tudja megszokni

Aki háziállatot tart, az valószínű, hogy a vele járó kellemetlenségekre csak legyint. Mondván: sokkal több örömet hoz az életünkbe, mint amennyi bosszúságot! Ez így is van – viszont akadnak helyzetek, amikor komoly gondot is okozhat az elhullajtott állati szőr. Ezt például a POLIRTECH.HU beltéri autóápolási kellékei között megtalálható, állatszőr-eltávolító kefékkel könnyen orvosolható.

De miért is kell ennek ekkora “feneket keríteni”? Az elhullott állati szőr gondja nem pusztán arról szól, hogy egy ünnepi vagy akár munkaeseményen furcsán néznek a szokottnál mintásabb öltönyünkre. Sokkal inkább arról, hogy lehetnek olyan családtagjaink, rokonaink vagy barátaink, akik sajnos allergiásak a kutya- vagy épp macskaszőrre. Akár úgy is, hogy még ezzel ők sincsenek tisztában. Ilyenkor könnyen egészségügyi kockázattá válhat a szőrszálakkal való érintkezés.

Ezért éri meg venned egy állatszőr-eltávolító kefét

Hosszabb szőrű állatfajtáknál különösen, de évszakváltáskor a legtöbb kedvencünknél előfordulhat, hogy több szőrtől szabadul meg a szokásosnál. Így egy idő után már valószínű, hogy a porszívó porzsákja is kevés lesz az utána való takarításhoz.

Ilyenkor jöhet jól egy állatszőr eltávolítására kifejlesztett, gumisörtéjű kefe. Ez azért is jóval hatékonyabb más kefék sörtéinél, mert nem tesz kárt a kárpitozott felületekben. Eközben pedig nagyon hatékonyan vonzza magához a szőrszálakat. Sőt, a tisztítása is pofonegyszerű, hiszen a gumi egy olyan anyag, melyről hamar lejön bármilyen kosz.

Ha tehát nagyon alapos munkát szeretnél végezni, akár magad miatt, akár allergiás szeretteid miatt, egy ilyen eszközzel csak jól járhatsz. És bár lehet, eddig nem zavart különösebben, mennyi szőr tapadt rá ruháidra kedvencedről, de ezután főleg nem kell majd ezért aggódnod.

Így használd

Mivel ez a kefe nem tesz kárt a kárpitban, nyugodtan használhatod határozottan, nagyobb óvatoskodás nélkül. Egy igazán ergonomikus, kezedbe simuló eszköz ugyanakkor ezt támogatja is. Egy ilyen kefével pillanatok alatt összegyűjtheted a szőrszálakat – akár a morzsákat az étkezőasztalról.

Így még ha később szükséged is lesz a porszívózásra, azzal sokkal gyorsabban megleszel, mint korábban. A felszabaduló időt pedig tölheted azokkal, akik a legfontosabbak számodra: szeretteiddel és négylábú barátoddal, akit ezután sem kell kizárni autódból.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)