Alkalmas a konyhád nagy társaság fogadására?

Könnyen lehet, hogy amikor ezeket a sorokat olvasod, akkor vagy éppen bosszankodsz a nagy készülődés közepette, mert nem elég a hely, nem praktikus a konyha kialakítása, hiányoznak a megfelelő szaniterek, stb. Vagy már túl vagy a vendéglátáson, és megfogadtad, hogy a 2024-es év projektje mindenképpen a konyha tuningolása lesz.

Mai írásunkban hozunk pár gondolatot arról, hogy milyen is legyen az ideális konyha, így talán a tervezés is könnyebbé válik számodra.

A mosogatótálcát soha ne becsüld alá!

Bármennyire is azt hinné az ember, hogy a mosogatógépek elterjedésével búcsút inthetünk a kézi mosogatásnak, azért még mindig rendkívül nagy jelentősége van annak, hogy jól válassz a SaniterLine konyhai részlegéről mosogatótálcát és konyhai csaptelepet.

Alig akad ugyanis olyan mozzanat a konyhában, amelyhez ne kellene a vizesblokk. Gondolj csak bele, főzéshez vagy akár csak egy sima étkezéshez is szükséges a víz: megmosni a gyümölcsöket, leszűrni a tésztát vagy teleengedni a fazekat. És persze akadnak azok az edények, amiket sehogy sem tudsz bepréselni a mosogatógépbe, így inkább elmosod kézzel.

Máris megannyi funkciót kerítettünk, ami miatt mindenképpen érdemes alaposan átgondolni azt, hogy mekkora és milyen szanitereket választasz.

Elég ugyanis egy rossz döntés, és a mindennapokat máris megmérgezed vele. Minden bizonnyal a te orrod alá is tört már borsot egy olyan csap, ami alá semmi nem fért be. Vagy egy mosogatótálca, ami botrányosan kicsi volt, és még csak csepegtető résszel sem rendelkezett.

Nem kell feláldozni az esztétikumot sem!

Persze rettentő fontos, hogy kézre álljon minden, hiszen ha csak az ünnepi készülődést is veszed alapul, kritikus faktor az idő. Bár nyilván a hétköznapokon sem mindegy, mennyi időt és hogyan töltünk a konyhában, így aztán főleg nagy a jelentősége a választásnak.

Szerencsére a SaniterLine konyhai felszereléseinek kínálatában minden stílus képviselteti magát, így aztán garantáltan nem kell a szépérzékedet sem elnyomni, hiszen bármelyik lakberendezési stílus híve is vagy, meg fogod találni a számodra ideális darabot.

Mielőtt azonban a praktikum mellett érvelők lehurrognák ennek a szerepét, nekik eláruljuk, hogy bizony sokkal jobban esik a főzés, sőt maga az étel is, ha olyan helyen készül, ahol harmónia uralkodik.

Gondos tervezést igényel!

Ezt az összhangot azonban közel sem olyan könnyű megteremteni, mint azt gondolnánk. Számtalan lakberendezési kurzus és ingyenes anyag áll azonban mindenkinek a rendelkezésére. Ezeket érdemes rendkívüli alapossággal áttanulmányozni, mert úgy lesz csak igazán fogalmad arról, hogy mire is figyelj oda a konyhád kialakításakor vagy felújításakor.

A testmagasságod, a család létszáma, a főzési és étkezési szokásaitok, valamint a helyiség adottságai mind-mind meghatározó tényezők lesznek, így igazán komplex, ámde izgalmas feladat előtt állsz!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)