A tökéletes home office iroda. Mire van szükséged hozzá?

Az utóbbi években a Covid-dal kezdve sokan kezdtek el otthonról dolgozni. Az úgynevezett home office nem mindenkinek vált be, akkor azonban nem nagyon volt más megoldás a munkahelyi bejárások tiltása miatt.

Azonban hosszabb távon kiderült, hogy igen jól működik és szeretik is a dolgozók, így sok helyen heti egy-két napot engedtek a dolgozóknak home officeban működni a szigorítások megszűnte után is.

Sok esetben megspórolható vele a táppénz is, hiszen sokszor akár az ágyból is lehet dolgozni rajta, ha a betegség már engedi.

Mire van szükségünk az otthoni munkához?

Elsősorban egy íróasztalnyi helyre van szükség, ahova nyugodtan el lehet vonulni. Aztán munkaeszközként egy számítógép is szükséges, hogy asztali PC vagy laptop az mindenkinek saját igénye szerinti és nem utolsósorban szükség van még egy jó internet kapcsolatra is, hiszen anélkül nem fogunk tudni dolgozni.

Milyen számítógép lesz a megfelelő?

Az asztali gép nem biztos, hogy minden feladatra megfelelő, ezért a legjobb megoldás a laptop lenne, hiszen azzal mozgásban tudunk maradni. Egy középkategóriás laptop elég a megszokott dokumentumok elkészítéséhez, és internetezéshez, és ez már kettőszáz ezer forint alatt megvásárolható.

Túl olcsó darabot nem érdemes beszerezni, mert lassúak, bár jól néznek ki, de sok lesz a gondunk velük. Igazából egy masszív, jól működő számítógépre lesz szükségünk, ami bírja a folyamatos használatot, és viszonylag gyors is.

A csúcskategóriás gépeket nem is mindenki engedheti meg magának, de egy komolyabb szerkezetbe csak akkor szabad beruházni, ha nemcsak átlagos irodai munkát végzünk.

Grafikai feladatokhoz, videóvágáshoz vagy programozói munkához már meggondolandó a több százezer forintos számítógép beruházás, ezekhez a feladatokhoz viszont fontos a megbízható, jó minőségű laptop. Memória tekintetében legalább egy 8 GB-os változat a megfelelő, ha több programmal is kell dolgozni egyszerre, akkor a képernyő felbontásnál a FULL HD-t válasszuk.

Akkumulátor

Amennyiben a laptop akkumulátor gyengülni kezd, jó megoldás lehet az életciklusa végén ha beszerzünk egy újat, amivel nem kell állandóan a konnektort keresni, hiszen ezzel már mindenhova magaddal viheted. A kiváló minőségű utángyártott darabok ugyanúgy megfelelnek mint a teljesen újak, ugyanúgy csúcsminőségű cellákkal rendelkeznek és túltöltés ellen is el vannak látva védelemmel.

Természetesen az akkumulátorhoz szükségünk van egy jó minőségű töltőre is, a Lenovo laptop töltő vásárlása online is egyszerűen megoldható.

Összegezve

A home office manapság igen kedvelt a dolgozók körében, bár alapvetően szükséges feltétel hozzá egy megbízható laptop is. Fontos, hogy a munkával folyamatosan, jól tudjunk haladni vele, és amennyiben gyenge az akkumulátor, sürgősen utána kell nézni egy újnak, hiszen akku nélkül nem biztosított a folyamatos munkavégzés.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)