A profi weboldal készítés alapjai – mit jelent az üzleti fókusz?

A legtöbben már hallottunk a profitorientált, “üzleti fókuszú” kifejezésről, de hogy mindez hogyan kapcsolódik a weboldalhoz, afelett sokan elsiklanak. Hajlamosak abba a hibába esni, hogy valamilyen weblapot elkészíttetnek ugyan, de hogy az végül megfelel-e a legfontosabb szempontoknak, az már nem érdekli őket.

A gyönyörű, modern dizájnt képviselő, csilivili honlap, amely nem látja el legfőbb funkcióját, több kárt okoz a cégnek, mint hasznot. Az alábbiakban megnézzük, hogy miért.

Miért veszélyes egy semmitmondó, céltalan weboldal?

Azért, mert nem szolgálja a vállalkozásunkat, nem segít a bevételgenerálásban, nem vonzza a látogatókat, nincsen kiépítve egy komplett automatizált vevőszerző rendszer, holott épp ez lenne a célja. Valamilyen formában új ügyfeleket kellene “szállítania”.

Pedig full-stack ügynökséget is igénybe vehetnénk, ha nem szeretnénk egyedül megbirkózni ezzel az összetett feladattal, a 7Blog profi weboldal készítés szolgáltatásával biztosak lehetünk benne, hogy nem egy újabb webes “szobanövényt” hozunk létre, hanem valóban üzleti fókuszú, pénztermelő weboldalt.

Visszatérve a céltalan oldalak veszélyeire, azt nem nehéz belátni, hogy rosszat tesznek üzleti szempontból, hiszen ha magunk készítettük, akkor jelentős mennyiségű időt vont el, amelyet hasznosabb, értékteremtő feladatokra is fordíthattunk volna.

Amennyiben egy olyan “fejlesztőcskét” bíztunk meg, aki bár ügyes a maga területén, mégsem rendelkezik megfelelő marketingszemlélettel, feleslegesen költöttünk, mivel a végeredmény csak szép és tetszetős, de nem hoz ügyfeleket.

A megoldás egyszerű

Bízzunk meg egy szakértői csapatot, egy veterán online marketing ügynökséget, ezáltal már a legelején tisztázhatók a komolyabb célok, az alapvető funkciók, és a vállalkozásunkra szabottan készülhet el a profitorientált weboldalunk.

Jóval nehezebb egy rosszul megtervezett, lényegében céltalan honlapot feljavítani, mint a nulláról felhúzni egy valóban megfelelőt. Aki pedig nem szeretne feleslegesen energiát és pénzt beleölni egy nem biztos projektbe, annak mindenképpen a full-stack ügynökség jelentheti az ideális megoldást.

A külső megjelenés csupán a köntös

Kevesen gondolnak bele, de a küllem csupán egy tényező, egyfajta borítás, amely mit sem ér, ha nincs mögötte (alatta) egy stabil váz, amely rendelkezik az összes olyan marketingfunkcióval, amelyre szükség lesz a vevőszerzésben.

Eszerint fontosabb is, hogyan épül fel a weboldal, mint az, hogy milyen a külcsín. Természetesen nem elhanyagolható a vonzó, egyszerűen kezelhető felület sem, de nem szabad, hogy mindez az üzleti fókusz és a marketingszemlélet kárára menjen.

Épp amiatt jelent kiváló választást egy ügynökség, mert a senior szakértők a maguk speciális tudásával, szoros együttműködésben a legjobb eredménnyel hozzák létre a cégünkre szabott weboldalt.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)