A legjobb céges ajándékok

A céges ajándék a legjobb módja annak, hogy kifejezzük megbecsülésünket az ügyfeleknek, köszönetet mondjunk az alkalmazottaknak a munkájukért, a hűségükért, üzleti partnereinknek a gyümölcsöző együttműködésért.

Egy gondosan összeállított ajándékcsomaggal vagy egy személyre szabott meglepetéssel kinyilváníthatjuk, szavakba önthetjük hálánkat. Az apropóját adhatja egy közös projekt sikeres lezárása, egy fontos munka elnyerése, az év vége, a karácsony. Készüljünk fel rá időben, legyen elkülönített költségkeretünk, tudjuk, kiknek és mit ajándékozzunk, mennyiért.

Az ajándékküldő cégek, így a Bellio céges ajándékainak kínálatából is alkalom és összeg szerint is válogathatunk. Tapasztalatuk a garancia arra, hogy nem lövünk mellé. Lássuk, mit adjunk üzleti partnereinknek, alkalmazottainknak!

Milyen szabályok vonatkoznak az üzleti ajándékozásra?

Üzleti meglepetések esetén nagyon fontos, hogy ne lépjük át, tartsuk tiszteletben a szakmaiság határát, ezért személyes ajándékot ne adjunk!

Olyan átgondolt ajándéktárgynak kell lennie, amely elég általános jellegű ahhoz, hogy ne sértsük meg vele a másikat, illetve ne vétsünk a szabályzat ellen, de kellően személyesnek tűnjön, elismerve az ajándékozó és a címzett közötti egyedi kapcsolatot. Szánjunk időt a kutatásra, hogy megtalálhassuk a legjobb ajándékokat!

A jó céges ajándéknak mindig pozitív reakciót kell kiváltania, hogy a munkavállaló vagy az ügyfél úgy érezze, hogy értékeljük, és megbecsüljük.

Ezeket tartsd szem előtt!

Az ajándékok kiválasztására fordíts elegendő időt és figyelmet, hogy személyre szabott legyen. Egy kézzel írt, névre szóló üdvözlőkártya magasabb szintre emeli az ajándékot, és nem kerül semmibe.

Ne kössünk kompromisszumot a minőségben! Ha nagy gesztust tesz, méltó meglepetést adjon, ugyanis a hozzáértő ügyfelek és munkatársak tudni fogják, ha spóroltunk. Bármilyen csábító is, hogy logózott ajándékot adjunk, nem szabad elfelejteni, hogy ez nem arról szól, hogy a céget reklámozzuk, a promóciónak nincs itt az ideje.

Készítsünk listát arról, kiknek szánunk figyelmességet, képezzünk csoportokat, majd ennek alapján a költségvetés függvényében határozzuk meg az összeghatárokat. Nagyon fontos, hogy időben és lehetőleg személyesen juttassuk el a címzetteknek, a késés ugyanis tiszteletlenségről árulkodik.

Mi lehet megfelelő?

Az ajándékcsomagoknak az üzleti életben is van létjogosultsága, azonban figyeljünk annak nívójára, összetételére. Nagyszerűek lehetnek a különféle gourmet termékek, a kézműves ínyencségek, az exkluzív bonbonok és csokoládék, a prémium alkoholos italok, illetve az olyan trendi holmik, amelyek használati értékkel bírnak, például egy kulacs, egy thermobögre, egy tech kütyü.

Cégen belül könnyebb dolgunk lesz, és feszültséget sem okoz, ha mindenki egyforma ajándékot kap, esetleg készíthetünk nőies és férfias csomagokat a kapcsolat jellegének megfelelően semleges ajándékokkal. A céges ajándékok kiválasztása nem bonyolult, ha figyelembe veszel néhány aranyszabályt, és nem léped át a határokat.

Hirdetés (X)