A foghúzást követő azonnali implantáció előnyei

Azonnali implantációról beszélünk, amikor fogeltávolítás után rögtön megtörténik az implantáció, amely meg is terhelhető fogpótlással. Ez kiemelt jelentőségű, ugyanis a kihúzott fogak helyén az íny és a csontszövet elkezd leépülni. A sorvadás gyorsan végbemegy, tehát mielőbb elvégeztetjük, annál nagyobb az esélye a szép, esztétikus eredménynek.

Melyek az előnyei? Miért érdemes mielőbb cselekedni?

Azonnali implantáció a Halász Klinikán elvégeztethető, ezáltal maradéktalanul megőrizhető a csont- és az ínyszövet. Nem beszélve arról, hogy az implantátum sikerét is növeli, ugyanis a megmaradt, egészséges ínyszövet hatékonyabb védelmet biztosít a fogágybetegségekkel szemben, s egyúttal mindez kihat a közeli fogak épségére is. A környéki fogak nem mozdulnak el, a hézagokba nem kerülnek plakkok, amelyek teret engednének a szuvasodásnak, illetve az ínygyulladásnak.

Az íny szép, csipkézett lefutása megőrizhető azonnali implantációval, így esztétikailag is jobb eredményre számíthatunk. Ideiglenes koronával megterhelve pedig gátat szabhatunk a csontszövet degradációjának is, ugyanis a pótlás általi mikroerők folyamatosan stimulálják. Még egy érv mellette, hogy a foghúzás után a legintenzívebb a csont regenerációs képessége, láthatjuk, hogy mennyi előnyt jelent, ha halogatás helyett cselekszünk.

Miért kockázatosabb várni?

implantáció

Kép forrása: Fogpotlasklinika.hu

Idejében megkezdve a szükséges beavatkozást, nagy eséllyel szép, esztétikus eredménnyel számolhatunk, amelyben az íny egészséges, a korona hasonló az eredetihez, ugyanakkor megfelelően illeszkedik.

Azonban minél többet várat magára az implantáció, annál több értékes szövetet veszítünk, s a foghiányból adódó negatív következmények is kialakulnak. Ilyen például az ép fogak torlódása, veszélybe kerülése. A foghiány területén jóval nehezebb optimális tisztítást eszközölni, a megmaradt plakkok, ételmaradékok viszont melegágyát jelentik a fogágybetegségnek, amely sajnos az egészséges fogakat is veszélyeztetheti.

Az elsorvadt csontszövetet pótolni kell, ha tehát nem maradt elegendő a beavatkozás elvégzéséhez, akkor már csupán a többlépéses, komplexebb, hosszadalmasabb kezelés vezethet eredményhez. A csontpótlásos procedúra ugyanakkor nem minden esetben végezhető el, így ha sikerül is kerülőúton rehabilitálni az érintett területet, az már költségesebb lehet és tovább is tarthat.

Kérjünk azonnali implantációt!

A fogbeültetés mielőbbi elvégzése jelenti a biztos utat, ha valóban eredményes, tartós, szép megoldást szeretnénk. Ne kockáztassuk meg a kezelés sikeres kimenetelét, adjunk meg minden esélyt a gondtalan mosoly eléréséhez. Végül is ez határozza meg a magabiztosságot, az önfeledt jókedvet, amely kihat életünk minden területére.

Döntsünk a cselekvés mellett, kérjünk segítséget a Halász Klinika szakembereitől!

Képek forrása: Pexels.com; Fogpotlasklinika.hu

Hirdetés (X)